Västerbottensostpaj med purjo- och paprikafyllning

Supergod! Passar utmärkt till kräftor eller på buffén.

Ingredienser

  • Skal
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 krm salt
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 purjolök, strimlad
  • 1 röd paprika i bitar
  • 150 g Västerbottensost, riven
  • 5 ägg
  • 1 äggvita
  • 5 dl grädde
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skal: Häll ner mjöl, smör och salt i matberedaren och hacka ihop till en grynig massa. Tillsätt gulan och vattnet och arbeta sedan ihop till en slät deg. Tryck ut degen i en stor pajform (Ø 30 cm). Nagga degen med en gaffel. Låt stå kallt en stund. Placera formen mitt i ugnen i 225° i ca 10 minuter.
    2. Fyllning: Blanda purjo och paprika och lägg i skalet. Strö över osten. Vispa samman ägg, vitan och grädden. Häll sedan över fyllningen. Salta och peppra. Placera formen mitt i ugnen i 225 ° i ca 30 minuter.
    3. Servera med en god sallad och ev någon kall sås.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 15 min
    5-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben