Västerbottenssnurror med pesto

Serverar: 20 portioner

Härliga bullar med god smak. Fina att ha på buffé t ex. Prova med grön pesto om du gillar den. Det blir också gott.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 13 dl specialvetemjöl ca
  • 2 dl röd pesto
  • 3 dl riven västerbottensost
  • 1 uppvispat ägg
  • Lite flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och häll på det 37º varma vattnet. Häll i saltet och oljan och rör om tills jästen löst sig.
    2. Blanda i mjölet lite i taget och knåda till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt i 30-40 minuter.
    3. Lägg degen på bakbordet och knåda lätt. Dela den i 2 delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på peston och den rivna osten och rulla ihop varje rektangel till en rulle. Precis som när du bakar kanelbullar.
    4. Skär varje rulle i ca 10 skivor som du lägger i bullformar och låter dem jäsa 30 minuter. Pensla med ägget och strö över lite flingsalt och grädda dem 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben