Västindisk krydda

Den här kryddblandningen kommer från Barbados, där man använder den för att smaksätta kyckling och fisk innan den steks.

Ingredienser

  • 1 riven lök
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • ½ tsk riven muskot
  • ½ tsk mald kryddnejlika
  • ½ tsk currypulver
  • 2 tsk färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 2 tsk färsk hackad mejram eller 1 tsk torkad
  • 1 msk havssalt
  • 2 tsk finhackad gräslök
  • 2-3 stänk tabasco
  • 4 msk nypressad limesaft
  • Instruktioner

    1. Ger ca 2 1/4 dl
    2. Blanda alla ingredienser och använd för att gnida in fisk eller kyckling som skall grillas eller stekas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben