Vallmolax med blomkåls- och broccolimos

Serverar: 4 portioner

De små blå vallmofröna blir krispiga i stekpannan och passar fint till det ljusgröna milda moset.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 1 burk blå vallmofrön
  • Smör
  • Blomkålsmos
  • 1 medelstort blomkålshuvud
  • 1 broccolistånd
  • 0,5 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Groddsallad
  • 1 ask alfalfagroddar
  • 1 liten rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka blomkålen och broccolin mjuka i vatten, i samma kastrull. Häll av vattnet och mixa kålen med stavmixen eller i matberedare. Rör ner grädden, salt och peppar.
    2. Tina laxen om den är frusen eller skär en färsk laxsida i lagom filébitar. Salta och peppra lite lätt. Häll ut vallmofröna i en djup tallrik och lägg sedan laxfiléerna en och en i "paneringen". Fröna fastnar lätt men du behöver inte nödvändigtvis få frön på de ytor som inte ska stekas. Stek laxfiléerna i smör på medelstark värme, ca 6 minuter på varje sida.
    3. Lägg alfalfagroddarna i en skål och tillsätt rödlöken skuren i tunna skivor. Häll på olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.
    4. Servera laxen med moset och groddsallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    16
    5
    30 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben