Vildsvinskarré med fruktchutney och blomkåls- och potatispuré

Serverar: 4 portioner

Om du inte hittar nektariner kan du ta 2 plommon eller en mango i stället.

Ingredienser

  • 700 g vildsvinskarré
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Fruktchutney
  • 1 äpple
  • 1 päron
  • 2 plommon
  • 1 nektarin
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk vatten
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • ½ msk hallon- eller rödvinsvinäger
  • Blomkåls- och potatispuré
  • 700 g potatis
  • 5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör
  • Flingsalt
  • Broccoli
  • Rödlök
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader. Krydda och bryn karrén i smör. Stek den färdigt mitt i ugnen till 72 grader innertemperatur ca 1½ timme.
    2. Skala och grovtärna potatisen. Koka den i mjölk i ca 15 min, tillsätt blomkålen i bitar och koka ytterligare 5 min. Sila från mjölken och spara, mixa resten i en matberedare. Tillsätt smör och späd med mjölk till en lämplig konsistens, salta och peppra.
    3. Skär frukten i jämna bitar. Koka socker och vatten tills det gyllenbrunt. Tillsätt frukt, ingefära och hallonvinäger, sjud 2-3 min.
    4. Skiva köttet och strö över flingsalt, servera med fruktchutney och puré

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    topsen37 30 augusti 2010

    uppskattat! Min gäster var mycket nöjda, men nästa gång tar jag lite mindre ingefära och mer frukt....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben