Valnöts- och bananmuffins med chokladflagor

Serverar: 15 portioner

Detta recept passar bra om man råkar ha övermogna bananer hemma.

Ingredienser

  • 50 g osaltat smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 bananer, mosade
  • 4 ½ dl extra fint mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g hackade valnötter
  • 100 g vanlig blockchoklad, grovt riven
  • 1 ¼ dl filmjölk
  • Pappersformar ca15 st
  • Instruktioner

    1. Värm ugn till 175 grader Vispa socker och smör luftigt i en medelstor skål. Tillsätt ägg och bananer och vispa till en jämn smet.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, valnötter och riven choklad i en annan skål och se till att allt är ordentligt blandat.
    3. Vänd ner de torra ingredienserna i blandningen och vispa ner filmjölken. Fördela smeten i pappersformarna och grädda i 20 minuter eller tills muffinsen rest sig och en provsticka är torr efter den stukits genom en av dem.
    4. Ta ut plåten ur ugnen och låt muffinsen svalna något

    Liknande recept

    5
    20 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben