Valnötskyckling med sås och klyftpotatis
En läcker kycklingrätt med bl.a. färskost, hackade valnötskärnor, rivet citronskal, en sås på crème fraiche, vin och honung. Servera kycklingen med klyftpotatis och sallad eller bröd.
Ingredienser
8 kycklinglårfiléer, ca 750 g
Salt
Peppar
75 g färskost
1 dl hackade valnötskärnor
1 tsk rivet citronskal
2 msk smör
Sås
2 dl crème fraiche
2 msk kycklingfond
1 dl torrt vitt vin
2 tsk honung
Salt
Peppar
Klyftpotatis
800 g fast potatis
1 msk olivolja
Flingsalt
Garnera med
Valnötskärnor
Persilja
Servera med
Sallad och/eller bröd
Instruktioner
- Vik ut lårfiléerna på ett smörpapper. Salta och peppra. Blanda färskost, valnötter och citronskal och lägg en klick på varje filé. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en traktörpanna.
- Sås:
Blanda crème fraiche, kycklingfond, vitt vin och honung. Häll såsen över kycklingen och låt sjuda under lock i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Klyftpotatis:
Skala och skär potatisen i klyftor. Blanda potatis och olivolja i en ugnssäker form eller långpanna med bakplåtspapper i botten. Strö över flingsalt och rosta mitt i ugnen i 225º ca 25 minuter.
- Servera valnötskycklingen med klyftpotatis och sallad eller bröd och sallad. Garnera med krossade valnötskärnor och persilja.
Liknande recept
Kommentarer (0)