Valnötskyckling med sås och klyftpotatis

Serverar: 4 portioner

En läcker kycklingrätt med bl.a. färskost, hackade valnötskärnor, rivet citronskal, en sås på crème fraiche, vin och honung. Servera kycklingen med klyftpotatis och sallad eller bröd.

Ingredienser

  • 8 kycklinglårfiléer, ca 750 g
  • Salt
  • Peppar
  • 75 g färskost
  • 1 dl hackade valnötskärnor
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 msk smör
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 tsk honung
  • Salt
  • Peppar
  • Klyftpotatis
  • 800 g fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Garnera med
  • Valnötskärnor
  • Persilja
  • Servera med
  • Sallad och/eller bröd
  • Instruktioner

    1. Vik ut lårfiléerna på ett smörpapper. Salta och peppra. Blanda färskost, valnötter och citronskal och lägg en klick på varje filé. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en traktörpanna.
    2. Sås: Blanda crème fraiche, kycklingfond, vitt vin och honung. Häll såsen över kycklingen och låt sjuda under lock i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Klyftpotatis: Skala och skär potatisen i klyftor. Blanda potatis och olivolja i en ugnssäker form eller långpanna med bakplåtspapper i botten. Strö över flingsalt och rosta mitt i ugnen i 225º ca 25 minuter.
    4. Servera valnötskycklingen med klyftpotatis och sallad eller bröd och sallad. Garnera med krossade valnötskärnor och persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben