Valnötspaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Läcker festpaj!

Ingredienser

  • Till degen
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 50 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Till smeten
  • 200 g valnötter
  • 1½ dk socker
  • 1½ msk vetemjöl
  • 2 msk ljus sirap
  • 75 g smör
  • 2 msk mjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till degen i matberedare. Låt den sedan vila i kylskåt i minst 30 minuter.
    2. Värm ugnen till 190 grader. Lägg valnötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem 5-7 minuter.
    3. Kavla ut degen tunt och lägg den i en pajform med löstagbar botten. (formen jag använder är 20 cm i diameter) Förgrädda pajskalet i 12-15 minuter.
    4. Gör under tiden smeten. Mät upp socker, vetemjöl, sirap, mjukt smör och mjölk i en kastrull. Smält ihop blandning utan att det får koka! Vänd sist ner de rostade nötterna.
    5. Häll altsammans i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mojans 13 augusti 2009

    Hej Jamaica Jag har just gjort din valnötspaj. Vilken kaloribomb, men " Göta Petter" så god ! Hade det funnits 10 stjärnor hade du fått det, jag bara älskar valnötter. Nästa gång ska jag prova att servera med lite fikon i cognac. Kombinationen fikon och valnötter är någor alldeles speciellt ! Ha De // Mojans

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben