Äpple- och valnötspaj

Serverar: 4 portioner

Vad passar bättre i slutet av sommaren än en varm äppelpaj? Förnya den med valnötter och vitt vin!

Ingredienser

  • 4-5 äpplen
  • 4 msk farinsocker
  • 1 msk citronsaft
  • ½ dl vitt vin
  • 2.25 dl hackade valnötter
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl russin
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.25 dl socker
  • Servering
  • Vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en ugnsform med smör.
    2. Skala äpplena, ta bort kärnhuset och skiva dem tunt. Blanda äpplen, socker, citronsaft, vitt vin, hälften av valnötterna, kanel och russin. Lägg allt i ugnsformen.
    3. Gnid in smöret i mjölet tills blandningen liknar brödsmulor. Strö smuldegen jämnt över äpplena och strö resten av valnötterna ovanpå.
    4. Grädda i ca 30 minuter tills äpplena är mjuka och smuldegen har fått färg.
    5. Servera varm med vaniljvisp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben