Ädelost- och valnötspaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En enkel och mycket god matpaj. Passar utmärkt att göra som stor paj. Men rekommenderas också att göras i mini-pajformar för t.ex. en buffé eller ett mingel. Valnötterna får en väldigt fin konsistens i pajen.

Ingredienser

  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 125 gram margarin
  • 3 msk vatten
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl riven ost (t.ex. hushållsost)
  • ½ dl ädelost
  • ½ dl grovt hackade valnötter
  • 1 kryddmått salt
  • ½ kryddmått svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mjöl, margarin och vatten till en jämn deg. Tryck ut degen i pajformen (30 cm i diameter eller två mindre formar), nagga med gaffel och förgrädda i 10 minuter.
    3. Blanda ägg, mjölk, den rivna osten, salt och peppar i en skål.
    4. Grovhacka valnötterna och finriv ädelosten. Täck botten av pajformen med valnötter och ädelost. Häll på ost- och mjölkblandningen.
    5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
    6. Ät gärna med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben