En enkel och mycket god matpaj. Passar utmärkt att göra som stor paj. Men rekommenderas också att göras i mini-pajformar för t.ex. en buffé eller ett mingel.
Valnötterna får en väldigt fin konsistens i pajen.
Ingredienser
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
125 gram margarin
3 msk vatten
3 ägg
3 dl mjölk
3 dl riven ost (t.ex. hushållsost)
½ dl ädelost
½ dl grovt hackade valnötter
1 kryddmått salt
½ kryddmått svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, margarin och vatten till en jämn deg. Tryck ut degen i pajformen (30 cm i diameter eller två mindre formar), nagga med gaffel och förgrädda i 10 minuter.
Blanda ägg, mjölk, den rivna osten, salt och peppar i en skål.
Grovhacka valnötterna och finriv ädelosten.
Täck botten av pajformen med valnötter och ädelost. Häll på ost- och mjölkblandningen.