Ädelost- och broccolipaj

Världens godaste paj!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g margarin
  • 1-2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 500 g broccoli
  • 150 g ädelost
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, margarin och vatten. Klicka ut margarinet mjölet och häll sedan på vattnet. Blanda till det blir jämnt fördelat.
    2. Om du har en matberedare ska degen precis ha tagit ihop. Annars blir den för smörig och kladdig.
    3. Knåda ut degen i en pajform. Koka broccolin i några minuter (ett uppkok räcker egentligen) och låt den rinna va ordentligt.
    4. Fördela sedan broccolin jämnt över degen. Smula i osten över broccolin.
    5. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll på äggsmeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    2-4

    Kommentarer (3)

    susie_q 13 december 2009

    ja den var verkligen god! kan inte sluta äta. :) jag hade i crabsticks och det funkade tycker jag.

    missQ 9 augusti 2011

    Detta blev sommarens paj som jag gjorde på landet en gång och som sedan min mamma gillade så mycket att hon bjuder alla hon känner på den när de kommer. Jag satte ugnen på 200 grader (inget gradantal fanns angivet).

    Cassiopeya 31 mars 2014

    Använde ditt recept när jag gjorde paj idag men med vissa förändringar. Hade vetemjöl spec fullkorn samt smör i pajdegen. Förgräddade pajskalet ca 10 min i 225 grader. Förutom broccoli hade jag även i rökt skinka. Bytte 1 dl mjölk mot grädde. Gräddade pajen ca 30 min i 225 grader. Väldigt god och enkel paj! Passade bra med en fräsch sallad till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben