Vanilj och flädersky

Serverar: 4-6 portioner

...istället för glass till dina jordgubbar.

Ingredienser

  • 1 dl outspädd fläderblomssaft
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk pressad citron
  • 1 vaniljstång
  • 1 tsk arrowrotmjöl
  • Servering
  • Jordgubbar
  • Mandel, flagad
  • Glass, vanilj
  • Instruktioner

    1. Blanda saft, vatten, socker och citron i en kastrull.
    2. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg stång och frön i kastrullen. Koka upp lagen och låt den koka några minuter.
    3. Tag upp vaniljstången och red av skyn med arrowrot till en simmig lag som får kallna.
    4. Lägg halverade jordgubbar i en skål, häll över lagen och låt jordgubbarna stå och dra åt sig av vanilj och fläder.
    5. Strö över flagad mandel och servera med god vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben