Vanilj- och myntamarinerade jordgubbar

Serverar: 4-5 portioner

Sommarens absoluta favoritdessert för mig! Fräsch, lagom lätt och vacker!

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 kvistar färsk mynta
  • ½ dl finklippta blad av färsk mynta
  • 1 vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Klyv vaniljstången på längden och lägg den, vattnet, sockret och myntakvistarna i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och låt suda i ca tio minuter. Rör om då och då. Ställ lagen att svalna. Lägg jordgubbarna i en serveringsskål. Klyv dem om de är stora. Varva med finklippt mynta. Sila den avsvalnade lagen och häll över jordgubbarna. Låt stå och dra ½-2 timmar.
    2. Servera helst med mascarponeost till, men vaniljglass, turkisk yoghurt eller crème fraiche går också fint! Ett sötare skumvin passar underbart väl till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben