Vaniljcreme med hallon och blåbär

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En supergod dessert som är enkel att göra.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 1 1/4 dl socker
  • 6 äggulor
  • hallon
  • blåbär
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. 2. Dela och skrapa ur vaniljstången. Koka upp grädde och mjölk tillsammans med vaniljstångsresterna. 3. Vispa sockret och äggulorna pösigt. 4. Häll gräddblandningen över ägguleblandningen, och häll tillbaka i kastrullen igen. Låt värmas upp till 85 grader samtidigt som du rör om för att det inte ska fastna i kastrullbottnen. 5. Ta bort kastrullen från plattan. Lyft ur vaniljstången och tillsätt gelatinbladen. 6. Fyll upp blandningen i valfria, fina glas! 7. Låt svalna i kylen tills det stelnat. 8. Servera med hallon och blåbär. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarpajer
    Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben