Vaniljdessert med apelsin

Serverar: 6 portioner

Den här söta risdesserten är smaksatt med vanilj, muskot, apelsin och sultanrussin.

Ingredienser

  • Margarin till formarna
  • 1 dl rundkornigt ris
  • 2 ägg
  • 4 msk strösocker
  • 5 dl lättmjölk
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • ½ vaniljstång, halverad på längden
  • 1 dl sultanrussin
  • 1 tsk riven muskot
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj sex ugnsfasta portionsskålar som rymmer 1½ dl.
    2. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i riset. Koka riset 5 minuter, rör om då och då, och låt det sedan rinna av väl och svalna. Riset ska ha mjuknat men inte vara färdigkokt.
    3. Blanda ägg, socker, mjölk och apelsinskal och vispa ihop cirka en minut eller tills sockret har lösts upp. Rör ner sultanrussin och ris. Skrapa ur de svarta kornen från vaniljstången och blanda ner dem i krämen. Portionera upp blandningen i de sex skålarna och strö över muskot.
    4. Ställ formarna i en ugnsfast form eller braspanna. Häll så mycket vatten i den ugnsfasta formen att det når till hälften upp på portionsformarna. Ställ in i ugnen cirka 50 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben