Vaniljfylld chokladrulle

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

En "drömrulltårta" med annorlunda fyllning

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • ¾ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • ½ gelatinblad
  • 200 g Philadelphiaost
  • 2½ dl Kesella vanilj
  • 2½ msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Vispa äggen och strösockret pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. sikta ner i äggblandningen och rör om försiktigt. Bre ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt loss pappret som kakan gräddats på, pensla med kallt vatten om det är svårt. Lägg en ren handduk över kakan. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda alla ingredienser utom gelatinbladet till fyllningen i en bunke. Vispa luftigt. Låt gelatinbladet rinna av. Låt smälta i 2 msk av fyllningen i en skål i mikron, rör om. Rör ner blandningen i fyllningen. Bre ut fyllningen över kakan och rulla ihop längs långsidan med hjälp av bakplåtspappret. Lägg tårtan med skarven neråt. Förvara i kyl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben