Vaniljkaka

Serverar: 8-10 portioner

God kaka med ett smaskigt inre...

Ingredienser

  • Bakpulver 2 tsk
  • Margarin 125 g
  • Mjölk 1 dl
  • Socker 3 dl
  • Vanillinsocker 4 msk
  • Vatten 1 dl
  • Vetemjöl 3 dl
  • Ägg 3 st
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp vattnet , häll i och rör om. Tillsätt mjöl och bakpulver.
    2. Vaniljmjölk: Smält margarinet, tillsätt mjölken och koka i 2 min. Tag av kastrullen, rör i vaniljsockret.
    3. Kakan ska gräddas i 200 grader ca 40 min. När kakan svalnat delas den på mitten och vaniljmjölken hälls över och kakan läggs i hop igen. Kakan blir ännu godare dagen efter man gjort den. Sikta ev florsocker över vid serv.

    Liknande recept

    2
    2 h 15 min
    1

    Kommentarer (1)

    dagbib 15 september 2009

    otroligt god kaka.Så enkel men lyxig ändå.Alla i familjen älskade den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben