Vaniljkaka

En god och enkel. Ett recept som är bra när man har filmjölk hemma som man annars kanske måste kasta. Gräddas i långpanna.

Ingredienser

  • 250 g smör eller margarin
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 4 dl socker
  • 8 tsk vaniljsocker
  • 6 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 3 dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda margarin eller smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en matberedare.
    2. Tag ur 2,5 dl av blandningen (ska strös över kakan senare).
    3. Tillsätt ägg och fil i blandningen som är kvar i matberedaren.
    4. Kör tills allt har blandats.
    5. Häll smeten i en långpanna 30x40 cm. Strö över den sparade blandningen och grädda mitt i ugnen i 225º ca 15 minuter.
    6. Skär i rutor när kakan har kallnat.

    Liknande recept

    2
    2 h 15 min
    1

    Kommentarer (1)

    Sork 3 januari 2011

    Hejsan! En mycket god kaka i all sin enkelhet. En perfekt långpannekaka att utgå från. Jag strödde över blåbär och blandade 4 finhackade daim i smeten. Härligt! Det här blir en kaka som kommer att göras i många varianter Tack och gott nytt år!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben