Vaniljkaka
Serverar:
1 portioner
Tid:
40 minuter
En kaka som är ett gott alternativ till sockerkaka.
Ingredienser
Marsankräm gjord på 4 dl mjölk
250 g rumstempererat smör
4 dl socker
4 ägg
2 ½ tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
1 påse flagad mandel
Instruktioner
Rör ihop marsankrämen och låt den tjockna.
Vispa smör och socker poröst och tillsätt sedan äggen ett i taget. Rör ned vetemjöl och bakpulver och blanda sedan ned marsankrämen.
Häll smeten i en mindre långpanna (30x20 cm) och strö över den flagade mandel och grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter i175°.
Liknande recept
Vaniljkakor med havre
5
40
1
Spröda vaniljkakor
4
25
4
Möra vaniljkakor med chokladdoft
4.5
30
3
Boostad vaniljkaka
1 h
8-10
1
Vaniljkakor
2
2 h 15 min
1
Saftig vaniljkaka i långpanna
5
20
1
Mandel och vaniljkaka
30 min
Vingåkerskex
40
Felix K's Subway kakor
30 min
24
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!