Vaniljkaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 40 minuter

En kaka som är ett gott alternativ till sockerkaka.

Ingredienser

  • Marsankräm gjord på 4 dl mjölk
  • 250 g rumstempererat smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 påse flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Rör ihop marsankrämen och låt den tjockna.
    2. Vispa smör och socker poröst och tillsätt sedan äggen ett i taget. Rör ned vetemjöl och bakpulver och blanda sedan ned marsankrämen.
    3. Häll smeten i en mindre långpanna (30x20 cm) och strö över den flagade mandel och grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter i175°.

    Liknande recept

    2
    2 h 15 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben