Den som kokar in plommon med vaniljstång och fyller en vacker glasburk, kommer inte att ångra sig. Passa på att göra en extra att ge bort!
Ingredienser
1 vaniljstång
8 dl vatten
5–6 dl strösocker (beroende på plommonens sötma)
1 kg plommon
Till servering
Kesella vanilj
Instruktioner
- Dela vaniljstången på längden.
- Koka upp vatten, vaniljstång och socker.
Låt koka ca 10 min.
- Halvera och kärna ur plommonen.
Lägg ner dem i lagen och sjud 1 – 2 min.
Är plommonen helt mogna behöver de inte sjuda i lagen.
- Lägg plommonen i en värmetålig, ren glasburk.
Häll på den heta lagen och sätt på locket.
- Servera gärna plommonen med en klick Kesella vanilj.
- Tips!
Håller sig ungerfär 1 vecka i kylen!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Hej, tack för receptet. Gott blev det. Hade mjölk och mariekex som tillbehör. Jag har aldrig använt mig av vaniljstång tidigare, och det blev lite speciellt... Funderade lite på plommonskalen...tror jag kommer att ta bort skalen nästa gång.