Vaniljmaräng med chokladkräm

Serverar: 8 portioner

Ingen kan motstå de här ljuvligt söta marängerna fyllda med härligt luftig chokladkräm.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl kakao
  • ½ dl jordgubbspuré
  • 50 g riven mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. Vispa ner 2 dl socker matskedsvis. Vispa väl mellan varje matsked.
    2. Tillsätt vaniljpulver och vispa tills marängsmeten är tjock och glansig och sockret har smält, prova genom att gnida smeten mellan fingrarna för att se om den är slät.
    3. Klä en plåt med bakplåtspapper. Skeda upp smeten i en sprits och spritsa 16 maränger, ca 7½ cm i diameter, på plåten. Grädda 30 minuter med luckan på glänt. Stäng av ugnen och låt marängerna svalna helt i ugnen.
    4. Rör under tiden ihop ½ dl vatten med kakao, jordgubbspuré och 1 dl socker i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och sjud tills chokladkrämen är helt slät och börjar tjockna, rör om hela tiden. Låt såsen svalna.
    5. Skeda upp chokladkrämen på en maräng och lägg på en andra maräng. Strö över riven choklad och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben