Vaniljmousse med kanel, citron och hallon

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En riktig sommardessert

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • ½ vaniljstång
  • ½ krm salt
  • 0,75 dl mannagryn
  • 1 dl socker
  • 3 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 krm kanel
  • 1 msk citronsaft
  • Citronskal, rivet, av en halv citron
  • Hallonsås
  • 200 g hallon
  • 1 msk citronsaft
  • ½ dl vatten
  • ½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
    2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljen i en kastrull. Lägg i vaniljstången och koka upp med mjölk och salt.
    3. Tillsätt mannagryn och låt gröten svälla genom at försiktigt puttra på låg värme i ca 15 minuter under omrörning.
    4. Rör ner socker, citronsaft och kanel i slutet av koktiden.
    5. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma gröten.
    6. Häll upp gröten i en skål och placera skålen på en bädd av is, rör i gröten tills den svalnar.
    7. Vispa grädden och rör ner den i gröten innan den har stelnat helt. Fyll upp vaniljmoussen i glas och garnera med färska hallon och hallonsås.
    8. Hallonsås: Koka upp vatten, socker och hallon i en kastrull.
    9. Mixa allt i en matberedare och sila genom en finmaskig sil.
    10. Låt såsen kallna i kylskåpet
    11. Serveringstips: Garnera gärna med hallon, vispad grädde och lite citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben