Vaniljmousse med kanel, citron och hallon
Serverar:
4 portioner
Tid:
45 minuter
En riktig sommardessert
Ingredienser
4 dl mjölk
½ vaniljstång
½ krm salt
0,75 dl mannagryn
1 dl socker
3 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 krm kanel
1 msk citronsaft
Citronskal, rivet, av en halv citron
Hallonsås
200 g hallon
1 msk citronsaft
½ dl vatten
½ dl socker
Instruktioner
Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljen i en kastrull. Lägg i vaniljstången och koka upp med mjölk och salt.
Tillsätt mannagryn och låt gröten svälla genom at försiktigt puttra på låg värme i ca 15 minuter under omrörning.
Rör ner socker, citronsaft och kanel i slutet av koktiden.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma gröten.
Häll upp gröten i en skål och placera skålen på en bädd av is, rör i gröten tills den svalnar.
Vispa grädden och rör ner den i gröten innan den har stelnat helt. Fyll upp vaniljmoussen i glas och garnera med färska hallon och hallonsås.
Hallonsås: Koka upp vatten, socker och hallon i en kastrull.
Mixa allt i en matberedare och sila genom en finmaskig sil.
Låt såsen kallna i kylskåpet
Serveringstips: Garnera gärna med hallon, vispad grädde och lite citronmeliss.
Liknande recept
Hallonkaka med smak av citron och kanel
5
45 min
1
Mandelbiskvier med citron och kanel
5
Mjuk mandelkaka med citron och kanel
1 h 30 min
10-12
Cheesecake med smak av kanel
50 min
6
Hallon festmuffins
5
1
Grillad laxfjäril med honung och citron och sås
4.3
4 h 30 min
4
2
Cheesecake garnerad med hallon och blåbär
4.5
8-10
7
Blåbärsmuffins - muffins med blåbär, hallon eller andra bär
4.1
35 min
14
Polenta kaka med hallon
5
8-10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!