Vaniljmousse med plommon.

Serverar: 4 portioner

Innehåller endast 135 kcal/port.

Ingredienser

  • 3 ½ dl lättmjölk
  • 4 tsk gelatinpulver
  • 3 dl vaniljyoghurt
  • 6 plommon
  • 1 stor apelsin (pressad)
  • 1 tsk strösötningsmedel
  • Instruktioner

    1. Häll 4 msk mjölk i en liten skål och strö över gelatinpulver. Låt det svälla.
    2. Värm resterande mjölk tills den börjar sjuda och rör då i mjölken med gelatinpulvret. Rör om tills gelatinet har smält. Rör ner sötningsmedlet och häll upp allt i en stor skål. Rör ner yoghurten i mjölken när den har svalnt. Häll smeten i 4 små portionsformar, täck över och låt det stå i kylskåpet i 2-4 timmar.
    3. Sätt ugnen på 200 º. Lägg plommonen med snittytan uppåt i en ugnsform och pressa över apelsinsaften. Strö över sötningsmedlet och baka plommonen i ugnen tills de är mjuka och lätt karamelliserade.
    4. Servera med vaniljmoussen!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben