Vaniljmoussecup med marinerade jordgubbar

Serverar: 25 portioner

Krämig och härlig dessert att servera efter en grillmåltid. Mandelmassebottnen och vaniljmoussen kan förberedas dagen före servering. Moussen kan även frysas om festen ska förberedas i mycket god tid.

Ingredienser

  • 400g mandelmassa
  • 2 msk kakao
  • 4-5 ägg
  • Vaniljmousse
  • 8 gelatinblad
  • 8 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 10 dl vispgrädde
  • Marinerade jordgubbar
  • 750 g jordgubbar
  • 3 msk vit sirap
  • 3 msk pressad limejuice
  • 3 msk rom
  • Garnering
  • Citronmeliss eller mynta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Riv mandelmassan på rivjärn, tillsätt kakao och ett ägg i taget. Arbeta till en jämn smet mellan varje ägg. Lägg bakplåtspapper på en plåt eller långpanna. Bred ut smeten. Grädda mitt i ugn 10 minuter. Låt bottnen svalna och stansa ut 25 rundlar med ett plastglas som desserten ska serveras ur. Lägg bottnarna i glasen.
    3. Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden med vaniljsockret. Lyft upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Dra kastrullen från värmen.
    4. Blanda lite av grädden med gelatinbladen och rör ner i äggblandningen. Vänd samman äggblandning och grädde. Fördela moussen i glasen, gärna med en spritspåse, 1½ dl per glas. Ställ moussen i kylen ca 4 timmar eller i frysen.
    5. Tärna eller klyfta jordgubbarna. Blanda dem emd sirap, limesaft och rom. Låt stå tills servering. Ta ut mousseglasen ur frysen ca 2 timmar före servering. Fördela jordgubbarna över. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben