Vaniljpannacotta med hjortronsoppa

Serverar: 4 portioner

Vaniljpannacotta som serveras med en soppa gjord på hjortron.

Ingredienser

  • Hjortronsoppa
  • 5 dl saft av hjortron (körd i saftmaja)
  • ½ dl sockerlag (0,3 dl vatten + 1 ¼ msk socker)
  • ½ dl Lakkalikör (kan uteslutas)
  • 3 msk citronsaft (av citron)
  • Pannacotta
  • 1 gelatinblad
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ msk strösocker
  • 1/3 vaniljstång, delad på längden
  • Garnering
  • Hjortron, färska eller frysta
  • Ev. sockerlag
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till hjortronsoppan och ställ den kallt. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljstång. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i gräddblandningen. Sila. Låt svalna något.
    2. Häll smeten i 4 glas eller en liten form. Ställ i kyl att stelna 3–4 timmar eller över natten.
    3. Stjälp upp pannacottan i en djup tallrik. Häll soppa runt och dekorera med färska eller frysta hjortron som gärna legat i lite sockerlag.
    4. Garnera med mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben