Vaniljpannacotta med jordgubbar

Serverar: 4 portioner

Äkta vaniljstång sätter piff på pannacottan Toppa med färska jordgubbar som fått smak av lite råsocker, hackad mandel och färsk basilika

Ingredienser

  • 2 gelantinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl råsocker
  • Tillbehör
  • ½ liter jordgubbar
  • 2 tsk råsocker
  • Rivet skal av ½ lime
  • 2 msk hackade rostade sötmandlar
  • Några blad färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelantinbladen i lite kallt vatten.
    2. Häll grädden och mjölken i en kastrull.
    3. Dela vaniljstången och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken tillsammans med sockret. Koka upp och sila ner i en bunke.
    4. Krama vattnet ur gelantinbladen och blanda ner dem i den varma gräddmjölken. Häll upp i portionsglas. Ställ kallt i ca 4 timmar.
    5. Skiva bären och blanda dem med råsockret och det rivna limeskalet. Fördela ovanpå pannacottan och strö över den rostade mandeln. Skär basilikan mycket fint och toppa med den.
    6. Lycka till! Njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben