Vaniljpannacotta med limesockrade frukter och bär

Serverar: 4 portioner

Tid: 9 timmar 30 minuter

Jag tycker att pannacotta är en av de godaste efterrätterna!

Ingredienser

  • 1 st vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • ½ dl strösocker
  • 3 st gelatinblad
  • 10 st jordgubbar
  • 1 st kiwi
  • 1 st mango el. ca ½ pkt frysta, tinade mangotärningar
  • 2 st limefrukter, rivet skal
  • 2 msk socker
  • Instruktioner

    Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, mjölk, ½ dl socker, vaniljstång och vaniljfrön. Ställ kastrullen åt sidan och låt blandningen stå och dra i ca 30 min. Blötlägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Ta upp och krama ur dem en aning och låt dem rinna av på hushållspapper. Sila bort vaniljstången och koka upp grädden på nytt. Flytta kastrullen från värmen, lägg i geltainbladen och rör om tills de lösts upp. Häll blandningen i fyra portionsformar, ca 8 cm i diameter. Låt svalna och ställ att stelna i kylskåp ca 3 tim. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i bitar. Skala kiwin och mangon och skär dem i små bitar. Rör samman limeskal och 2 msk socker i en skål och blanda i frukterna. Låt stå i 15-30 min. Stjälp upp varje pannacotta på ett dessertfat (peta lite försiktigt, runt om formarna, med en vass kniv för att få dem att lossna). Lägg en rejäl sked frukt och bär vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben