Vaniljpannacotta med limetäcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Har tagit bort mellanrummet i ingredienslistan. Det här receptet på pannacotta innehåller både vit choklad, härliga kryddor och grädde, och därför behöver man inte så stora portioner. Det är en utmärkt festdessert som går att laga till många om man vill servera små portioner på buffébordet. Pannacottan går också bra att frysa in och laga ca 3 dagar innan servering.

Ingredienser

  • 4 dl grädde
  • 1,5 st gelatinblad
  • 1 msk philadelphiaost
  • 25 gram choklad, vit
  • 0,25 dl socker
  • 0,5 st vaniljstång
  • 1 st stjärnanis
  • 5 st kardemumma kärnor
  • 1 bit(ar) kanel
  • Limetäcke
  • 1 st limefrukt(er), saft och rivet skal
  • 1,5 st gelatinblad
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk florsocker
  • 2 grön karamellfärg droppe(ar)
  • Instruktioner

    1. Pannacottan: Blötlägg gelatinen till pannacottan i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och kryddor i en kastrull. Drag kastrullen från värmen och rör ner osten, choklad och urkramade mjuka gelatinblad. Fördela smeten i vackra dessertglas. Låt pannacottan stelna i minst 60 min i kylskåp.
    2. Limetäcke: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Gör undertiden limetäcket. Riv skalet av en limefrukt och pressa ner limesaften från båda limefrukten i en kastrull tillsammans med skalet.
    3. Tillsätt vatten och socker och ge lagen ett uppkok. Drag kastrulle från plattan och smält sedan ner gelatinbladet. Låt limelagen svalna innan det hälls ovanpå den stelnade pannacottan.
    4. Låt limetäcket stelna i kylskåpet ytterligare ca 60 minuter innan servering.
    5. Serveringstips Fyra dessertglas Chokladsticks Citronmeliss
    6. Receptetär framtaget av Tastelines matkreatör Sara Ghisler

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Vaniljpannacotta med lime täcke 26 juli 2018

    Samma recept men från en annan sajt pga. går inte komma in på det andra receptet via nätet. Vinet som rekommenderas vitt vin med både sötma och syra som en sent skördad Riesling från Tyskland eller Alsace.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben