Vaniljparfait med pepparkakor

Serverar: 6-8 portioner

Len parfait med julig och lite knaprig touch. Parfaiten kan göras 1 vecka i förväg och förvaras i frysen.

Ingredienser

  • 6 dl grädde
  • 6 äggulor
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1½ dl socker
  • 20 små pepparkakor, hackade
  • 2 dl frysta röda vinbär eller lingon
  • Garnering
  • Frysta vinbärsklasar
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden i en plastbunke. Vispa äggulor, vaniljsocker och socker vitt och pösigt i en plastbunke. Blanda grädden med äggvispet försiktigt.
    2. Täck bunken med plastfolie och ställ i frysen i ca 1½ timme. Rör om parfaiten 3-4 gånger under tiden. Blanda sedan parfaiten med hackade pepparkakor. Blanda i bären.
    3. Häll parfaiten i en glass- eller sockerkaksform, som rymmer ca 1½ liter. Sätt på ett tillhörande lock eller täck med plastfolie. Ställ formen i frysen över natten.
    4. Temperera och garnera parfaiten med vinbärsklasar vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben