Vaniljpudding med jordgubbar och honungsrån

Serverar: 6 portioner

3 överraskningar i en underbar dessert.

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 3/4 dl socker
  • 3 gelatinblad
  • ½ citron, rivet skal
  • 1 vaniljstång
  • Topping
  • 1/4 citron, saften
  • 1 msk florsocker
  • 400 g jordgubbar
  • Honungsrån
  • 30 g smör
  • 30 g honung
  • 30 g vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Pudding: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm upp mjölk, socker, grädde och vaniljstång precis till kokpunkten, dra åt sidan.Tillsätt de blötlagda gelatinbladen och citronskalet, blanda ordentligt och låt det svalna.
    2. Topping: Mixa hälften av jordgubbarna med citronsaft och florsocker. Skär den andra hälften av jordgubbarna i kvartar.
    3. Honungsrån: Blanda alla ingredienser. Stryk ut smeten tunt på bakplåtspapper och grädda i 160 grader i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
    4. Servera vaniljpuddingen med jordgubbssås och jordgubbar på toppen. Garnera med honungsrånen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben