Vaniljyoghurtfromage med jordgubbar
Serverar:
8 portioner
Med jordgubbar
Ingredienser
10 gelatinblad
3 ägg
1 dl socker
1 dl vispgrädde
6 dl vaniljyoghurt (2 %)
2 l jordgubbar
½ påse mandelspån (à 50 g)
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna pösigt med sockret. Vispa grädden i en annan bunke och blanda ner i äggpöset tillsammans med yoghurten.
Smält gelatinbladen i en kastrull eller i mikrovågsugnen, full effekt, max 800W, 20-30 sek. Blanda ner gelatinet i yoghurtsmeten.
Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner dem i yoghurtsmeten.
Skölj en kransform 1,5 liter med kallt vatten. Häll i yoghurtsmeten. Låt stå i kylskåp minst 3 tim. Skölj ev. och snoppa jordgubbarna.
Rosta mandelspånen i torr stekpanna eller på en tallrik i mikrovågsugnen, full effekt, max 800W, ca 1/2 min.
Stjälp upp fromagen på ett fat. Fyll hålet med jordgubbar och strö mandelspånen över. Garnera med citronmeliss eller mynta.
Liknande recept
Frusen rabarbertårta med jordgubbar
4
10
1
Flarn med jordgubbar och vaniljkräm.
5
25 min
4
1
Sockerfria limemarinerade jordgubbar
5
4
1
Grönpepparflamberade jordgubbar med apelsinsås
4
Sommarkaka med jordgubbar och citron
2
Sommarkaka med jordgubbar
5
3
Jordgubbar med Cointreau
1-10
Smoothie med nektarin och jordgubbar
4
1
Keylimepaj med jordgubbar
6-8
Kommentarer (1)
jsjlande
28 april 2011
äggvitorna till maräng
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
äggvitorna till maräng