Vaniljyoghurtfromage med jordgubbar

Serverar: 8 portioner

Med jordgubbar

Ingredienser

  • 10 gelatinblad
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 6 dl vaniljyoghurt (2 %)
  • 2 l jordgubbar
  • ½ påse mandelspån (à 50 g)
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
    2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna pösigt med sockret. Vispa grädden i en annan bunke och blanda ner i äggpöset tillsammans med yoghurten.
    3. Smält gelatinbladen i en kastrull eller i mikrovågsugnen, full effekt, max 800W, 20-30 sek. Blanda ner gelatinet i yoghurtsmeten.
    4. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner dem i yoghurtsmeten.
    5. Skölj en kransform 1,5 liter med kallt vatten. Häll i yoghurtsmeten. Låt stå i kylskåp minst 3 tim. Skölj ev. och snoppa jordgubbarna.
    6. Rosta mandelspånen i torr stekpanna eller på en tallrik i mikrovågsugnen, full effekt, max 800W, ca 1/2 min.
    7. Stjälp upp fromagen på ett fat. Fyll hålet med jordgubbar och strö mandelspånen över. Garnera med citronmeliss eller mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jsjlande 28 april 2011

    äggvitorna till maräng

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben