Vardagens fiskgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Enkel fiskrätt som sköter sig själv. Perfekt en vardag.

Ingredienser

  • 600 g hokifilé, eller torskfilé
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk tomatpurè
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk Maizena
  • 2 morötter
  • ½ purjolök
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ½ dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Blanda grädden med tomatpuré, hummerfond, riven ingefära, pressad vitlök och Maizena i en skål.
    3. Skala och riv morötterna. Ansa och strimla purjon. Lägg morötter och purjo runt fisken i formen. Salta och peppra. Häll över såsen och strö på riven parmesan. Tillaga mitt i ugnen 30 min.
    4. Servera med pressad potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben