Serverar: 6 portioner
Tid: 40 minuter
Snabb, enkel men ändå lite lyxig fiskgratäng. Halvfabrikat på rätt sätt är suveränt i vardagsstressen.
Sätt på ugnen på 200 grader. Sjud fisken mjuk i en låg panna med vatten så det täcker. Krydda med salt och citronpeppar. Bred ut bladspenaten i en smord ugnsform och krydda med salt, citronpeppar och ev lite muskot. Ställ in formen i ugnen ca 10 min tills spenaten blivit varm. Vispa ihop moset. Gör såsen enligt anvisning på paketet, byt gärna ut lite vatten mot mjölk. När fisken är färdigkokt och spenaten varm, lägg fisken ovanpå spenaten mitt i formen. Klicka potatismos runt om. Häll i kräftstjärtarna i såsen och bred ut den över fisken. Gratinera i ugn ca 25 min. Servera gärna med en sallad av sugar snaps, coctailtomater och ruccolasallad.