Vardagslyxig fiskgratäng

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Snabb, enkel men ändå lite lyxig fiskgratäng. Halvfabrikat på rätt sätt är suveränt i vardagsstressen.

Ingredienser

  • 800 g torskblock
  • 450 g bladspenat
  • 4-5 dl Blå Bands Smögensås
  • 200 g kräftstjärtar
  • 6-8 dl potatismos (Felix pulvermos helt ok med lite aromat i)
  • salt, citronpeppar och ev muskot
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 200 grader. Sjud fisken mjuk i en låg panna med vatten så det täcker. Krydda med salt och citronpeppar. Bred ut bladspenaten i en smord ugnsform och krydda med salt, citronpeppar och ev lite muskot. Ställ in formen i ugnen ca 10 min tills spenaten blivit varm. Vispa ihop moset. Gör såsen enligt anvisning på paketet, byt gärna ut lite vatten mot mjölk. När fisken är färdigkokt och spenaten varm, lägg fisken ovanpå spenaten mitt i formen. Klicka potatismos runt om. Häll i kräftstjärtarna i såsen och bred ut den över fisken. Gratinera i ugn ca 25 min. Servera gärna med en sallad av sugar snaps, coctailtomater och ruccolasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben