Vårig gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

För lite mer sting i soppan, använd t ex en spansk chorizo.

Ingredienser

  • 12 små potatisar
  • 2 st gula lökar
  • 2 sr morötter
  • 1 pkt bacon
  • 8 sr sparrisar
  • 600 g korv, valfri
  • 1 st buljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • färskpressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Skrubba och halvera potatisen. Skär morötterna i slantar Skala och finhacka löken, skär baconet i strimlor och halvera sparrisen. (Grön sparris behöver inte skalas, bryt bara bort den nedersta delen på sparrisen). Skär korven i 1 cm tjocka skivor.
    2. Fräs potatis, morötter, lök och bacon i lite smör och olja. Tillsätt buljongtärningen och häll på vatten så att det täcker. På med lock tills potatisen känns mjuk. Ta av locket och blanda ner korven och sparrisen. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Låt korven koka med 5 minuter. Servera i djupa tallrikar med en klick naturell yoghurt.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (1)

    britta007 6 maj 2010

    Tog 50/50 med Chorizo och tjock grillkorv, blev en mustig och smakrik gryta. Uppskattades av hela familjen.

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Hallonsaft
    Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben