För lite mer sting i soppan, använd t ex en spansk chorizo.
Ingredienser
12 små potatisar
2 st gula lökar
2 sr morötter
1 pkt bacon
8 sr sparrisar
600 g korv, valfri
1 st buljongtärning
Salt
Peppar
färskpressad citronsaft
Instruktioner
- Skrubba och halvera potatisen. Skär morötterna i slantar Skala och finhacka löken, skär baconet i strimlor och halvera sparrisen. (Grön sparris behöver inte skalas, bryt bara bort den nedersta delen på sparrisen). Skär korven i 1 cm tjocka skivor.
- Fräs potatis, morötter, lök och bacon i lite smör och olja. Tillsätt buljongtärningen och häll på vatten så att det täcker. På med lock tills potatisen känns mjuk. Ta av locket och blanda ner korven och sparrisen. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Låt korven koka med 5 minuter. Servera i djupa tallrikar med en klick naturell yoghurt.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...
Hallonsaft
Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...
Woka
Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...
Tog 50/50 med Chorizo och tjock grillkorv, blev en mustig och smakrik gryta. Uppskattades av hela familjen.