Varm bacon- och kycklingsallad

Serverar: 4 portioner

Så underbart gott till sommaren eller när helst man vill...

Ingredienser

  • Dressing
  • 1/2 dl olja
  • 1/4 dl vinäger
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1/2 msk fransk Dijonsenap
  • 6 skivor bacon
  • 1 msk olja
  • 100 g champinjoner
  • 1 salladslök
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 salladshuvud eller en blandsallad av olika sorter, ej isbergssallad eller kinakål
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan.
    2. Hetta upp woken på medelstark värme. Lägg i baconskivorna och stek dem under omrörning i 3-4 minuter. Ta upp dem och lägg dem på hushållspapper. Häll bort baconfettet från woken och häll ny olja i pannan.
    3. Stek de skivade champinjonerna samt salladslöken som du skurit i tunna strimlor i ca.1-2 minuter. Ta upp dem. Tillsätt eventuellt mer olja och stek kycklingtärningarna under omrörning i 2-3 minuter. Lägg i svamp- och lökblandningen och häll över dressingen. Lår blandningen bli genomvarm.
    4. Lägg sallad och bacon i en stor skål, häll i den varma kycklingblandningen och rör om väl.
    5. Servera genast med Pain rich eller grovt bröd.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben