Varm chokladbakelse med hallonsorbet och pistaschströssel
Som en smarrig blandning av muffins, kladdkaka och chokladsås.
Använd aluminiumformar eller små suffléformar.
412 kalorier per portion
Ingredienser
100 g 70 % choklad
100 g smör
½ dl socker
½ tsk salt
½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk kakao + 2 msk till formarna
2 ägg
2 äggulor
½ msk smält smör
Servering
½ dl pistaschnötter
300 g hallonsorbet
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka chokladen, smält den med 100 g smör i en kastrull. Rör i salt och socker så att det smälter, låt svalna en aning.
Sikta i mjöl, bakpulver och 2 msk kakao genom en sil.
Tillsätt äggen och de 2 äggulorna, vispa till en slät smet.
- Pensla formarna med ½ msk smält smör, ströa med kakao.
Fyll formarna med smet, grädda dem strax före servering mitt i ugnen 9 minuter.
Bakelserna ska vara såsiga i mitten och fasta runt om.
Låt bakelserna stå 2 minuter före servering, då lossnar de lättare från formarna.
- Grovhacka pistaschnötterna.
Vänd bakelsen upp och ned på en tallrik och servera med pistaschnötter och hallonsorbet.
Liknande recept
Kommentarer (0)