Varm grönkålssallad med Västerbottensost och äpple

Serverar: 6 portioner

Låt kålen få stå i centrum på julbordet i år. Denna varma grönkålssallad är supergod. Många olika konsistenser och smaker.

Ingredienser

  • 50 g valnötter, grovhackade
  • 1 tsk kummin
  • 50 g smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 rött äpple, strimlat
  • 200 g grönkål, strimlad
  • 50 g Västerbottenost, smulad
  • ½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • Dressing
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk honung
  • Instruktioner

    1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Tillsätt kummin och rosta lite till. Smält smör i en stekpanna. Fräs lök och vitlök utan att de får färg. Tillsätt äpple och grönkål. Stek någon minut. Salta och peppra.
    2. Lägg upp på ett serveringsfat och strö över nötter och smulad Västerbottensost. Rör ihop ingredienserna till dressingen och ringla över salladen.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben