Varm potatis- och kycklingsallad

Serverar: 4 portioner

Smaken på kryddig potatis och saftig kyckling förhöjs med en god dressing i den här inbjudande salladen. 431 kcal/portion

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 chilifrukt
  • 4 soltorkade tomater
  • 6 salladslökar
  • 1 msk finhackad slätbladig persilja
  • 2 tsk grovkornig senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 600 g färskpotatis
  • ½ tsk örtsalt
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i tärningar. Kärna ur och hacka chilin. Finhacka tomaterna. Ansa och finhacka salladslöken. Blanda chili, soltorkade tomater, salladslök, persilja, senap, vinäger och 2 msk olivolja och ställ åt sidan.
    2. Borsta av potatisen och skär i tjocka skivor. Lägg potatisskivorna i kokande vatten och låt koka 6-7 minuter eller tills de är mjuka.
    3. Hetta upp resten av olivoljan i en stor stekpanna. Lägg i kycklingen och stek på medelvärme cirka 5 minuter tills kycklingen är gyllene och genomstekt. Krydda med örtsalt.
    4. Låt potatisen rinna av och lägg i en stor skål. Häll chilidressingen över de heta potatisskivorna och blanda så att de täcks av dressingen. Blanda ner kycklingen och låt salladen dra några minuter. Servera varm eller ljummen.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben