Varm räksås

Serverar: 4 portioner

Eget påhitt då jag tröttnade lite på vanlig citronsås till laxen. Tog lite av varje som fanns i kylen.

Ingredienser

  • 250 g skalade räkor
  • 1 hel purjolök
  • 2 dl creme fraiche
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk finklippt dill
  • 2 msk vitt vin
  • 2 msk hummerfond
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör
  • Instruktioner

    Skär purjon i ringar, fräs den i smör utan att den tar färg. Tillsätt creme fraiche, grädde, vitt vin, hummerfond, fiskbuljongtärning och dill. Låt koka i 5 min. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner räkorna och låt dom bli varma, dom får inte koka för då blir dom sega och tråkiga. Servera med lax eller er egen favoritfisk samt kokt potatis.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben