Varma sharonfrukter med fransk kräm

Serverar: 4 portioner

Syrlig dessertkräm heter crème chantilly på franska, gott och lite annorlunda.

Ingredienser

  • 4 sharonfrukter (kakifrukter)
  • 4 tsk farin eller råsocker
  • 1 dl vispad grädde
  • 1 dl vispad crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk florsocke
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader. Klyv frukten och strö socker på snittytorna. Baka frukten i 10 minuter. Vänd under tiden ihop den vispade grädden med vispad crème fraiche, vanilj- och florsocker.
    2. Vid servering: Ställ fram frukten varm och såsen kall.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben