Varmrökt fisk på couscousbotten

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Lätt och gott

Ingredienser

  • 250 g fisk. tex makrill eller lax
  • 1 3/4 dl vatten
  • ½ msk olja
  • ½ tsk salt
  • 2 dl couscous
  • 1 ½ dl frysta grönsaker
  • Skalade räkor
  • 2 citronklyftor
  • Sås
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk mjölk
  • 2 krm mald spiskummin
  • ½ pressad vitlök
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Rensa fisken från ben om det behövs. Ljumma fisken en halv min i micro eller några min i ugn.
    2. Koka upp vattnet med olja och salt, tillsätt couscousen ch grönsaker. Koka hastigt upp och på med lock, låt svälla i 7-10 min. Rör de fluffigt med gaffel.
    3. Rör samman yoghurt, mjölk, spiskummin och vitlök till en kall sås, smaka av med salt och peppar. Lasta upp och garnera med räkor.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben