265 kalorier per portion
Dessa frasiga vårrullar med grönsaker och räkor är lika goda som de kinesiska men har endast en bråkdel av fetthalten, eftersom de är ugnsbakade och inte friterade.
Ingredienser
100 g morötter
100 g vitkål
1 röd paprika
100 g böngroddar
1 tsk olja
100 g skalade räkor
2 msk soja + extra som dipp
1 krm wokkrydda eller chilipulver
8 ark filodeg
2 msk solrosolja
Instruktioner
- Skala och skiva morötterna i tunna strimlor. Strimla vitkålen. Kärna ur och skiva paprikan tunt.
- Fräs grönsakerna i oljan i en stor stekpanna. Tillsätt räkor, soja och wokkrydda/chilipulver. Ta upp blandningen och låt den svalna.
- Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
- Pensla filodegsarken med lite av oljan. Lägg fyllningen vid ena kanten av degarken, vik in deg över fyllningen och rulla ihop till avlånga paket.
- Lägg de fyllda degrullarna i långpannan och grädda i ugnen tills degen har fått fin färg och har blivit frasig, ca 10 minuter.
- Servera vårrullarna nygräddade med extra soja att doppa dem i.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Varför GRÅ text? Syns väldigt dåligt vid utskrift.....