Vårrullar i ugnen

Serverar: 4 portioner

265 kalorier per portion Dessa frasiga vårrullar med grönsaker och räkor är lika goda som de kinesiska men har endast en bråkdel av fetthalten, eftersom de är ugnsbakade och inte friterade.

Ingredienser

  • 100 g morötter
  • 100 g vitkål
  • 1 röd paprika
  • 100 g böngroddar
  • 1 tsk olja
  • 100 g skalade räkor
  • 2 msk soja + extra som dipp
  • 1 krm wokkrydda eller chilipulver
  • 8 ark filodeg
  • 2 msk solrosolja
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva morötterna i tunna strimlor. Strimla vitkålen. Kärna ur och skiva paprikan tunt.
    2. Fräs grönsakerna i oljan i en stor stekpanna. Tillsätt räkor, soja och wokkrydda/chilipulver. Ta upp blandningen och låt den svalna.
    3. Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
    4. Pensla filodegsarken med lite av oljan. Lägg fyllningen vid ena kanten av degarken, vik in deg över fyllningen och rulla ihop till avlånga paket.
    5. Lägg de fyllda degrullarna i långpannan och grädda i ugnen tills degen har fått fin färg och har blivit frasig, ca 10 minuter.
    6. Servera vårrullarna nygräddade med extra soja att doppa dem i.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    Ulf Selstam 18 februari 2021

    Varför GRÅ text? Syns väldigt dåligt vid utskrift.....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben