Vårrullar med räkor

Serverar: 4 portioner

Perfekt som förrätt.

Ingredienser

  • 200 g skalade räkor
  • 125 g färskost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • Peppar
  • 4 ark filodeg, 50x24 cm
  • 2 msk smält smör
  • Matolja
  • Tillbehör
  • Sweet chilisås
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Hacka räkorna grovt. Mosa färskosten. Krossa vitlöksklyftan och smaksätt osten med den, kryddgrönt och peppar. Rör samman räkorna och osten.
    2. Pensla ett filoark med smöret och täck det med ett nytt ark. Dela degplattan på längden i två halvor och skär varje halva i 3 bitar.
    3. Lägg en matsked räkröra på kortsidan på varje degbit. Vik in 1 cm av degen på varje sida och rulla ihop. Pensla lite vatten i skarven så att rullen håller ihop. Upprepa med de resterande arken så att det tillsammans blir 12 små vårrullar.
    4. Hetta upp en stor stekpanna och häll i matolja, ca 1 cm djupt. Lägg ner vårrullarna med skarven neråt och stek dem bruna och frasiga runtom. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera dem varma med chilisås och lite sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben