Vårspätta med sås och gräslök

Serverar: 4 portioner

Ostfylld fiskfilé som smälter i munnen...

Ingredienser

  • 600-800 g spättafilé
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 125 g färskost
  • 75 g bladspenat
  • 2-3 msk vetemjöl
  • 2-3 msk smör
  • Sås
  • 2½ dl vispgrädde
  • ½ dl vatten
  • ½ tärning fiskbuljong
  • Saft och skal från ½ citron
  • Ca 1 msk Maizena ljus såsredning
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Kokt potatis
  • 80 g stenbitsrom
  • 1 knippe gräslök
  • Instruktioner

    1. Lägg fisken på en skärbräda, salta och peppra. Klicka ut osten i mitten på filéerna och lägg på några spenatblad. Vik samman och fäst med tandpetare. Vänd fisken i vetemjöl blandat med lite salt. Stek fisken ett par min på varje sida i smör.
    2. Sås: Häll grädde, vatten och buljongtärning i en stekpanna, låt koka samman ett par minuter. Tillsätt citronskal och saft. Vispa i redningen och låt såsen få ett uppkok. Smaka av med salt och peppar
    3. Servering: Servera med potatis och stenbitsrom. Klipp gräslök över rätten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben