Vegansk sås kebabsås-style

Serverar: 10 portioner

Tid: 20 minuter

Ni vet de där kebabsåserna man kan få på kebabställen, en ljus och en röd. Den här såsen är en tredje variant, den blandade. Den mer rosa kebabsåsen, men den här är vegansk.

Ingredienser

  • 200 gr blötlagda caschewnötter
  • 3 st dadlar
  • 1/2 dl neutral olja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk sriracha
  • 2 st vitlökslkyftor
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • saften från 1 citron
  • vatten
  • salt
  • 2 msk bostongurka
  • 1 tsk torkad oregano
  • Instruktioner

    1. Börja redan dagen före med att lägga cashewnötterna i blöt. Jag har haft mina i blöt en och ett halvt dygn och jag bytte vatten ett par gånger. Ju längre blötläggning desto lenare sås.
    2. Lägg ner allt i en blender, späd med vanligt vatten till bra konsistens. Smaka av. Behöver den mer styrka, mer salt eller syra? När du är nöjd blandar du i Bostongurkan och oreganon. Klar att njuta till allt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben