Vegansk sås kebabsås-style
Ni vet de där kebabsåserna man kan få på kebabställen, en ljus och en röd. Den här såsen är en tredje variant, den blandade. Den mer rosa kebabsåsen, men den här är vegansk.
Ingredienser
200 gr blötlagda caschewnötter
3 st dadlar
1/2 dl neutral olja
2 tsk dijonsenap
2 msk ketchup
1 msk sriracha
2 st vitlökslkyftor
1/2 tsk malen spiskummin
1 tsk paprikapulver
2 tsk äppelcidervinäger
saften från 1 citron
vatten
salt
2 msk bostongurka
1 tsk torkad oregano
Instruktioner
- Börja redan dagen före med att lägga cashewnötterna i blöt. Jag har haft mina i blöt en och ett halvt dygn och jag bytte vatten ett par gånger. Ju längre blötläggning desto lenare sås.
- Lägg ner allt i en blender, späd med vanligt vatten till bra konsistens.
Smaka av. Behöver den mer styrka, mer salt eller syra?
När du är nöjd blandar du i Bostongurkan och oreganon.
Klar att njuta till allt!
Liknande recept
Kommentarer (0)