Vegetarisk chili

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 minuter

Min son bjöd mig på detta

Ingredienser

  • 1 burk kidneybönor
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 grön paprika
  • 1/2 msk rapsolja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Peppar
  • Salt
  • Socker
  • Tillbehör
  • 1 dl gräddfil
  • 2 tortillabröd
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    Spola av bönorna i kallt vatten, låt rinna av. Hacka lök och vitlök. Tärna paprikan. Fräs lök, vitlök och paprika i olja i en kastrull. Tillsätt chili, tomatpuré, krossade tomater och buljongtärning. Låt allt puttra 5 min. Rör ner bönorna och smaka av med peppar och socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Jonaman 9 januari 2011

    Mycket gott. En av få vegetariska favoriter.

    Relaterade Artiklar

    Vegetariska recept
    Vegetarisk mat är verkligen gott. Här får ni ett par recept från vå...

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben