Vegetarisk chili med nybakt majsbröd

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Het Meximat som alla kan äta.

Ingredienser

  • Chili
  • 4 krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • Tabasco
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 röd chili
  • 1 grön chili
  • 1 gul chili
  • 3-4 lökar, gärna gula och röda
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5 dl sojafärs blötlagd i 4 dl vatten
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk grönsaksbuljongpulver
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk farinsocker
  • 2 droppar liquid smoke
  • 8 cl Jose Cuervo Tequila
  • 8 cl Sambuca
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Majsbröd
  • 1 ägg
  • 2½ dl mjölk
  • ½ dl vetemjöl
  • 3 dl majsmjöl
  • 3 msk socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 msk äkta smör
  • Instruktioner

    1. Tärna paprikorna, hacka lök och vitlök, skär chilin i ringar. Fräs allt i en stor gryta tillsammans med soyafärsen. Rör i tomatpurén. Slå i hälften av spriten och tänd på. rör ut buljongen i 1 dl vatten kväv elden med lock efter cirka 45 sekunder. Rör ner chilisåsen, buljongen och de krossade tomaterna. Slå i farinsockret och rör runt droppa i liquid smoke och låt puttra på svag värme i cirkus 30 min. Är den för tjock så späd med vatten . Smaka av med salt, peppar och balsamvinäger . dags att baka majsbröd . Sätt ugnen på 230 grader. 200 grader om det är varmluftsugn Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål. Blanda de torra ingredienserna i ägg och mjölkblandningen. Blanda väl. Häll i smord fyrkantig bakform . Grädda i ca 20 - 25 minuter i bakform.. 15 min om det är varmluftsugn.
    2. Ta på dig Sombreron , dra i dig resten av spriten . luta dig tillbaka och njut och vänta 30 min tills Chilin puttrat klart och brödet har svalnat. Skär brödet i fyrkanter .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben