Vegetarisk färssås med morötter, svamp och majs

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 20 minuter

Den här vegetariska färssåsen brukar jag göra när de andra i sällskapet ska äta köttfärsås. Passar jättebra till alla pasta och även till ris

Ingredienser

  • 1 paket sojafärs
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten burk majs
  • 1 liten burk champinjoner
  • 1-2 dl matlagningsgrädde
  • 1 paket krossade tomater
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. svart soja
  • Instruktioner

    1. Börja med att hacka löken och bryn den lätt i en stekpanna.
    2. Lägg i färsen i stekpannan och stek den några minuter, häll i de krossade tomaterna och rör om.
    3. Pressa vitlöken och riv morötterna.
    4. Blanda i morötter, vitlök, majs och champinjoner i såsen och låt puttra ett tag.
    5. Häll i matlagningsgrädde ( efter behag). Låt puttra ett par minuter till.
    6. Salta och peppra och ha eventuellt i lite soja för smakens skull.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben