Vegetarisk lasagne med äpple

Serverar: 4 portioner

Vegetarisk lasagne med matig och lite annorlunda fyllning. Läckert och nytänkande!

Ingredienser

  • 9 lasagneplattor
  • Fyllning
  • 100 g quornfärs
  • 1 stor morot
  • ½ zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 skalat äpple
  • 100 g bladspenat, frusen går bra
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ chilifrukt
  • 1 msk olja
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 1 dl créme fraiche
  • ½ tsk socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 250 g keso
  • Ostsås
  • 2 msk smör
  • 7 dl mjölk
  • 0.75 dl vetemjöl
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Rör ihop mjölet med 2 dl av mjölken i en kastrull till en jämn smet. späd med resten av mjölken tills smeten är utan mjölklumpar. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt småkoka i några minuter. Krydda och dra av kastrullen från plattan. Tillsätt osten och rör tills den smält.
    2. Fräs quornfärsen i olja. Skär morot i stavar, tärna zucchini och äpple. Hacka löken, vitlöken och chilin. Fräs löken i oljan tillsammans med morotsstavarna. Tillsätt zucchini, äpple, krossade tomater, spenat och créme fraiche. Låt puttra i 5 minuter. Krydda och smaka av.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Lägg lasagneplattor i botten på en ugnsform. Häll över hälften av färssåsen. Bred på keso och täck med lasagneplattor. Häll över ostsåsen och grädda i 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben