Vegetarisk lasagne med ostsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar

Underbart god! Jag gör dubbel sats och fryser in i lagom portioner så jag kan njuta fler gånger utan att behöva stå vid spisen igen.

Ingredienser

  • 400 g krossade tomater
  • 2 morötter
  • 2 lökar
  • 1 palsternacka
  • 1 bit selleri
  • 1 röd eller grön paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 1 tsk oregano
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 12 lasagneplattor
  • Tomatpurè
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ostsås
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 ½ dl grönsaksbuljong
  • ½ tsk basilika
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och paprika. Riv rotsakerna grovt. Hetta upp oljan och fräs grönsakerna tillsammans med den pressade vitlöksklyftan. Häll på de krossade tomaterna och smula ner buljongtärningen. Häll på vatten om det behövs. Smaka av med ett par matskedar tomatpuré, lite salt, svartpeppar och oregano. Låt det puttra en liten stund.
    2. Smält smör till ostsåsen och häll i vetemjöl. Rör om och späd sedan med buljong. Låt såsen koka och tillsätt sedan mjölk, basilika, tomatpuré, svartpeppar och salt. Låt såsen koka lite till. Häll i osten och låt den smälta i såsen. Nu får den absolut inte koka för då blir den seg.
    3. Varva lasagneplattor, fyllning och ostsåsen i en smord form. Översta lagret ska vara ostsås. Grädda i 225° cirka 30-35 minuter. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Tidronio 19 augusti 2012

    1

    Tidronio 19 augusti 2012

    1

    Tidronio 19 augusti 2012

    1

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben